Filmtips

Jag har en ny kategori!
"Emelie tipsar"!
Kommer tipsa om det mesta, och ska försöka att göra det minst 1 gång i veckan.
Dagens tips är filmtips, och jag valde att tipsa om filmer som är lite sorliga, men ändå väldigt vackra. Alltså Drama/romantisk komedi.

Film nummer 1 tror jag nog att  alla har sätt, men den förtjänar ändå att vara med!


Ja, och ni vet säkert alla också vad den handlar om.
Helt underbar film!

film nummer 2:

Gröna Stekta Tomater (på Whistle Stop Café)
Filmer handlar om Evelyn Couch (hon i blå klänning) som har hamnat i en medelålderskris och hennes äktenskap går dåligt. En dag när hon ska åka och besöka släktingar på ett ålderdomshem så träffar hon en gammal dam som heter Ninny. Ninny berättar för Evelyn om Idgie och ruth (de två längst upp), som inspirerar Evelyn att ta tag i sig själv, men lämnar också många frågetecken. Vilken är Ninnys relation med människorna i berättelsen? OCh vad hände egentligen den där ödesdigra kvällen vid Whistle Stop Café?
Tycker att filmen är sjukt bra, men lite obehaglig på sina ställen (för att jag är en mes).

Film nummer 3:

Broarna i Madison County, med Meryl Streep såklart, hon måste ju få vara med!
Robert Kincaid arbetar som fotograf för tidningen National Geographic. Han är i Madion County för att fotografera de berömda broarna Roseman och Holliwell men har åkt vilse. Robert stannar vid en liten farm för att fråga om vägen. På verandan står en medelålders kvinna, Francesca Johnson. Hon erbjuder sig att visa honom vägen till Rosemanbron efterdetta slumpartade möte förändras deras liv för all framtid.
Detta är en snyft-film, man gråter garanterat. Den är så himla vacker!

Film nummer 4:

The Bucket List.
"Du lever bara en gång, så varför inte lämna in med stil?"
Det är vad två cancerpatienter i samma sjukhusrum, den lättretade miljardären (jack) och den lärde bilmekanikern (Morgan) beslutar sig för då de mottar de dåliga nyheterna.
Det sätter ihop en att-göra-lista - "saker att göra innan du trillar av pinn" - och reser jorden runt medan de upplever sitt livs äventyr. Hoppa fallskärm? Avklarat. Köra en Shelby Mustang på tävlingsbana? Avklarat. Kolla in Keops stora pyramid i Egypten? Avklarat. Upptäck gläjden i att leva innan det är försent? Bingo!
Gråter du inte till denna filmen så har du inga känslor! :o

Och till sist, film nummer 5:

P.S. I Love You.
Holly Kennedy har träffat sitt livs kärlek i den glada, spontana och kärleksfulla irländaren Gerry. Så när Gerry blir sjuk och dör står Holly helt handfallen. Men det visar sig att Gerry har haft en plan och skrivit tio brev som leveras en gång i månaden, på olika fantasifullasätt, till Holly för att hjälpa henne med sorgen och vidare med sitt liv. Varje brev avslutas med "P.S. I Love You".
Ja, det låter väl ganska självklart att man gråter till denna också? Den är så underbart vacker!

Ja, detta var då dagens tips! Vill ni ha någon mer så kan jag tipsa om "A Walk To Remember".

Q: Har du sätt någon av filmerna? Isåfall, vad tyckte du om den?

Hoppas ni tyckte om mitt lilla tips! Kram!

Kommentarer.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback